1. února 2023

Tag Archives: GDPR

GDPR a obec jako pronajímatel bytů

Mnoho obcí, případně jimi zřizovaných organizací, má ve své správě byty, které pronajímá. S nabytím účinnosti obecného nařízení o ochraně osobních údajů (tzv. GDPR) tak na obce dopadají některé nové povinnosti při zpracování osobních údajů nájemců i dalších osob. Obec by předně měla provést audit zpracování osobních údajů při pronájmech… číst dále GDPR a obec jako pronajímatel bytů

Číst dál »

Desatero omylů o GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zpracoval desatero nejčastějších omylů či zavádějících tvrzení o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Den, kdy nabude účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu… číst dále Desatero omylů o GDPR

Číst dál »

Desatero zpracování pro správce a aktualizovaná základní příručka k GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil desatero zpracování pro správce, které je jednoduchým návodem, jak zacházet s osobními údaji. Zároveň zveřejnil aktualizovanou základní příručku k GDPR. Ta informuje čtenáře o základních pojmech a informacích vztahujících se k obecnému nařízení. Desatero zpracování pro správce je zestručnění základních pravidel ochrany osobních údajů, využitelné… číst dále Desatero zpracování pro správce a aktualizovaná základní příručka k GDPR

Číst dál »

Téma: Úskalí správy bytového domu

V předchozí kapitole byla řeč o ochraně osobních údajů, která bude stále více prostupovat zavedenými zvyklostmi mnoha vlastníků bytových domů či osob odpovědných za jeho správu. Podstatné zvýšení pozornosti této oblasti i sankcí za porušení zákonem předvídaných povinností přinese zřejmě nejednu vrásku na čelo vlastníkům bytových domů, členům statutárních orgánů… číst dále Téma: Úskalí správy bytového domu

Číst dál »
X